vineri, 24 mai 2013

PRĂJITURĂ FĂRĂ ZAHĂR CU BRÂNZĂ DE VACI ŞI MIERE



Ingrediente blat pandişpan:
- 7 ouă ecologice
- 5 linguri miere
- 8 linguri făină
- Vanilie naturală pudră
-1 linguriţă cacao (pentru ornare)

Ingrediente cremă:
- 500 gr. brânză de vaci
- 200 gr. unt
- 5 linguri miere
- Coaja de la o lămâie (portocală)
- Vanilie naturală pudră
- 70-80 gr. stafide, înmuiate în apă timp de 30 de minute

Mod de preparare:
Batem albuşurile spumă cu puţină sare. Adăugăm apoi gălbenuşurile, apoi mierea şi vanilia pudră. Punem blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau cu ulei şi făină şi îl coacem 20-25 de minute la 180 de grade în cuptorul ce a fost încălzit dinainte.
Între timp pregătim crema: amestecăm untul cu coaja de lămâie, vanilia şi mierea, apoi adăugăm brânza de vaci şi stafidele. După ce blatul s-a răcit îl tăiem în două pe orizontală şi punem crema. Deasupra prăjiturii presărăm un strat fin de cacao. Opţional putem însiropa blatul cu un sirop din miere şi zeamă de lămâie/portocală.

Preparare: 20 min.
Coacere: 20 – 25 min.
Porţii: 10

Dificultate: uşor

Un comentariu:

  1. Buna! Chiar foarte buna! Nu e trecuta faina la 'procesul tehnologic'...era sa ratez pasul...
    Eu am folosit un kg de branza dulce (Pilos, de Lidl, imi place ca e cremoasa), in rest am respectat reteta, a iesit foarte buna. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere