Ingrediente blat pandişpan:
- 5 linguri miere
- 8 linguri făină
- Vanilie naturală pudră
-1 linguriţă cacao (pentru ornare)
Ingrediente cremă:
- 500 gr. brânză de vaci
- 200 gr. unt
- 5 linguri miere
- Coaja de la o lămâie (portocală)
- Vanilie naturală pudră
- 70-80
gr. stafide, înmuiate în apă timp de 30 de minute
Mod de
preparare:
Batem albuşurile
spumă cu puţină sare. Adăugăm apoi gălbenuşurile, apoi mierea şi vanilia pudră.
Punem blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau cu ulei şi făină şi îl
coacem 20-25 de minute la 180 de grade în cuptorul ce a fost încălzit
dinainte.
Între timp pregătim crema:
amestecăm untul cu coaja de lămâie, vanilia şi mierea, apoi adăugăm brânza de
vaci şi stafidele. După ce blatul s-a răcit îl tăiem în două pe orizontală şi
punem crema. Deasupra prăjiturii presărăm un strat fin de cacao. Opţional putem
însiropa blatul cu un sirop din miere şi zeamă de lămâie/portocală.
Preparare: 20 min.
Coacere: 20 – 25 min.
Porţii: 10
Dificultate: uşor

Buna! Chiar foarte buna! Nu e trecuta faina la 'procesul tehnologic'...era sa ratez pasul...
RăspundețiȘtergereEu am folosit un kg de branza dulce (Pilos, de Lidl, imi place ca e cremoasa), in rest am respectat reteta, a iesit foarte buna. Multumesc!